Refleksjonsnotat

Dette kurset startet uforventet med en innføring av nye teknologier og fremtidsfokuserte forelesninger. Jeg var tidligere svært skeptisk til hvor stor innflytelse AI, AR og andre diskuterte emner ville komme til å få. Etter noen forelesninger ble jeg overbevist om at dette er viktigere enn det jeg før trodde. Jeg mener nå at dette er noe som burde vektlegges av de fleste unge folk. Jeg ble derimot overrasket ettersom jeg hadde søkt på linjen digital markedsføring og dermed kun forventet oppgaver og forelesninger rundt selve markedsføringen. Digital markedsføring er et såpass skiftende landskap med hurtige innovasjoner noe som gjør studering av enkelte metoder mindre nødvendig. Å heller få en forståelse for hva som vil bli aktuelt fremover gjorde meg derfor fornøyd etter jeg først følte at faget ikke var som jeg ønsket.

Blogginnleggene kom veldig overraskende på ettersom jeg aldri hadde skrevet en sånn type tekst før. Det var en blandingsfølelse ved opprettelsen av bloggen men mest spennende. Jeg likte at vi måtte starte en egen nettside og gjøre litt praktisk arbeid på egenhånd. Å skrive selve innleggene gikk langsommere enn forventet ettersom interessen for å skrive en slik type tekst ikke var der i en ellers travel hverdag. Det var dog veldig godt å bli presset til å gjøre fagrelatert arbeid tidlig i studietiden ettersom det ofte blir et overraskende bykst mot slutten av året.

Det jeg sitter igjen med er et overordnet bedret perspektiv på hvordan verden ser ut til å utvikle seg, og hva som kommer til å bli viktig fremover. Jeg tror at Norge som samfunn trenger flere med fremtidsfokusert kunnskap for å kunne bli med i kappløpet vi ikke vet helt hvor vil ende hen. Om samfunnet ikke holder følge i den globale sammenhengen så kan tilstanden i Norge forandres betraktelig. Det er også mulig at det ikke vil skje enormt mye fremover ettersom alt dette er spekulasjon. Min personlige mening er at jeg som student og fremtidig tilskudd til arbeidsstyrken, sitter igjen med et bedre perspektiv på hva jeg burde gjøre fremover, og hvor mitt fokus burde ligge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *